Facebook

Talentum

Tudásgaléria

  A cégek adományozásáról a civil szervezeteknek igazolás formájában kell nyilatkozniuk. Ez teszi lehetővé, hogy az adományozó kedvezményt érvényesítsen a saját adózásában. Rendelet határozza meg, hogy mit kell tartalmaznia az igazolásnak. Ezt figyelembe véve állítottunk össze egy mintát, amely a korallos fejlécet a szervezet fejlécével kicserélve használható forma az éves adományozás igazolásához.

   

  Megkönnyíti és segíti a munkát, a könyvelővel való együttműködést, ha pénzügyi szemléletben, azaz számlatükör szerint gondolkodunk és tervezünk. A továbbiakban az éves költségvetéshez kapcsolódva írjuk le, hogy készítsd el egyszerűen. A csatolt táblázat szabadon alakítható a szervezet sajátosságainak megfelelően, a lényeg a pénzügyi struktúra megértésén van.

   

  Az érintettek befolyásolási képesség és a szervezethez/projekthez történő viszonyulását rendszerező mátrix segít megérteni azt a kapcsolatrendszert, amelyben működni szükséges.

  A stakeholderek részletes elemzése segít abban, hogy felkeresésük esetén mire fókuszálj, mit kommunikálj, mikorra időzíts. Ehhez kapsz összefoglaló táblázatot a dokumentumban.

  Gondot okoz a munkaköri leírás összeállítása? Akkor segítünk a letölthető sablonnal, hogy mit gondolj végig, ha szeretnéd újratervezni a munkaköröket a szervezetednél, vagy megtervezni egy új kolléga munkaköri leírását.

  Ha szeretnél képet kapni arról, hogy munkatársaidat mi motiválja, akkor érdemes őket megkérdezni. Az egyénenként adott válaszok segítenek abban, hogy munkatársaidat személyre szabottan tudd motiválttá tenni, elkötelezni.

  A SWOT mozaikszó, a strength (erősség), a weakness (gyengeség), az opportunity (lehetőség) és a threat (fenyegetés) szavak kezdőbetűiből áll. Lényege: a környezet és a szervezet belső helyzetének átfogó, jövőorientált elemzése.

  A letölthető sablonban a négy elemhez szempontokat írtunk, amely segíti azt, hogy alapos elemzést tudj végezni.

  A civil szervezetek szükségletei egymásra épülően jelentkeznek, ezért jó, ha tudatában vagyunk annak, hogy szervezetünknek adott időben milyen szükségletei vannak, amelyekre figyelnie szükséges egy szervezeti vezetőnek, döntéshozónak. 

  A civil szervezetek működése menüpontban bővebben is megtalálod azt a hierarchia piramist, amely a sablonban található kérdéssor megalapozza.