Facebook

Talentum

Tudásgaléria

  Vajon mennyire vagy reziliens, milyen területen kellene fejleszteni magadat és hol vannak az erősségeid. Ha ezt egy teszt formájában is megnéznéd, akkor itt a lehetőség. Töltsd ki és értékeld ki! Nincs rossz válasz, hiszen ez egy állapotfelmérés, amely fejlődésre sarkall és megerősít. Forrás: Paul Ch. Donders

   

  Munkatárskeresés előtt érdemes meghatározni minden szervezetnek azokat az értékeket, és ezek mentén azokat a tulajdonságokat, amelyek számára fontosak a jelöltnél. Ezek egyrészt arra szolgálnak, hogy priorizálás után, akár az álláshirdetésbe tegyünk bele néhány elvárandó tulajdonságot, másrészt a kiválasztási folyamat során alkalmazhatjuk, hogy monitorozzuk a jelöltnél a számunkra fontos tulajdonságok meglétét. Ebben a dokumentumban összegyűjtöttünk néhány, számunkra fontos tulajdonságot, ami ötletet adhat másoknak is.

   

  A civil szervezetek életében (is) fontos szerepe van az egyének önálló tevékenységei mellett az együttműködésben, munkacsapatban történő feladatellátásnak, fejlesztésnek és többféle szervezeti működést elősegítő tevékenységnek. A csapatban való együttműködés fejleszthető, ha éppen szükség van arra, hogy a munkatársak, tagok, önkéntesek munkacsoportban dolgozzanak. A munka világában jó csapatjátékosnak lenni általában előny, hiszen a tevékenységek komplexitása miatt egy adott eredményt szinte sosem egyetlen személy ér el, hanem egy a feladaton dolgozó csapat. Ehhez ajánlunk egy könnyed tesztet, amely elgondolkodtathat azon, hogy kell-e fejleszteni a csapatjátékos oldaladat.

   

  Az iskolai közösségi szolgálat NEM EGYENLŐ az önkéntességgel, bár sokan tévesen akként emlegetik. Viszont az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) az önkéntességre vezető út, egy nagy lehetőség arra, hogy a fiatalokat érzékenyítsük a társadalmi problémákra. Az IKSZ letelte után így nagyobb arányban lesznek a fiatalok köréből is önkéntesek a nonprofit szervezeteknél.