Facebook

Talentum

  Programjaink

  Negyedéves programkínálatunk

   

  ONLINE WORKSHOPOK

  • 1,5-2 órás élő műhelymunkák elismert szakemberek vezetésével
  • Interaktív tanulási alkalmak, ahol élőben kérdezhetsz az előadótól
  • A programot Zoom felületen tartjuk meg, a bejelentkezési linket a részvételi díj befizetése után küldjük el a workshop előtti napokban
  • Három napig lehetőséged van visszanézni a felvételt
  • A workshopok minimum 8 fő bejelentkezés esetén indulnak

   

  2024. február 19. 17.00-09.00 

  Asszertív kommunikáció - Egy száj, két fül és a valós igények

  A kommunikáció egy nonprofit szervezet életében mindenhol jelen van. A sikeres működéshez és gördülékeny csapatmunkához elengedhetetlen, hogy mind a vezetők, mind a munkavállalók és önkéntesek tudatosan és hatékonyan kommunikáljanak egymással. Ha érdeklődsz az asszertív kommunikáció iránt, és elgondolkoztál azon, vagy már el is határoztad, hogy javítani akarsz a munkahelyi kommunikáción a hatékonyabb és kevesebb stresszel járó együttműködés érdekében, várunk workshopunkon.

   
  Miről tanulhatsz ezen az alkalmon?
  • Önérvényesítés és együttműködés másokkal
  • A win-win (mindkét fél nyer) helyzetekhez vezető út
  • Egy száj, két fül technika – avagy az értő figyelem használatából fakadó előnyök kihasználása
  • Egy lehetőség a tiszta és hatékony önkifejezésre
  • A másik emberhez kapcsolódás művészete
  • Mikor (nem) érdemes használni ezeket a technikákat
   
  Az asszertív kommunikáció alapjainak megismerésével fejlesztheted érzékenységedet és figyelmedet, legyőzheted saját gátjaidat, ezáltal képessé válhatsz mások jobb megértésére és támogatására.2 órás online műhelymunkánkat ajánljuk mindazon civil szervezeti vezetőknek és munkavállalóknak, önkéntes koordinátoroknak, munkahelyi vezetőknek és vállalkozóknak, akik szeretnék új szintre emelni a kommunikációjukat és használható tudást kapni a témában.
   
   
  Workshopvezető: Puskás Hajnalka, tréner
   
  Részvételi díj: 4.100 Ft/fő,
  Korall Támogatói Klubtagoknak ingyenes.
   
  Jelentkezési határidő: 2024. február 14.
   

   

   

  2024. március 21. 9.00-10.30 

  Fiatalok bevonása a gamifikáció módszerével
   
   
  A játék több, mint csupán ügyes technikák és élvezetes játékelemek összessége. A játékok ugyanis nem csupán a szórakozva tapasztalatszerzés eszközei, más jellegű tudásra is megtanítanak bennünket. A játékok kapcsolódnak elménk néhány legalapvetőbb funkciójához is (tervezés, motiváció, túlélési technikák), melyek fejlesztése nagyban segíti mindennapi boldogulásunkat. A játék úgymond pszichológiai szükséglet, mondhatnánk úgy is, hogy a játék a lélek ideális állapota. Éppen ezért az élet különböző területein történő alkalmazása a legegyszerűbb szóval: jót tesz nekünk.
   
  A gamification legnagyobb ereje tehát abban rejlik, hogy játékos elemekkel segít élményszerűvé, lebilincselővé tenni nemjátékos projekteket. Így nem csupán szórakoztat, de ezáltal minőségi javulást eredményez az adott területen, legyen az üzleti, környezetvédelmi, oktatási, egészségügy vagy kultúra.
   
  A játék arra is szolgálhat, hogy a fiatal korosztályt könnyebben bevonjuk a társadalmi ügyek megoldásába. Megmutathatjuk, milyen sokszínű a civil munka és az önkéntesség, és észrevétlenül megkezdődhet a fiatalok elköteleződése és motiválása a társadalmi részvétel iránt. A workshop alatt mutatunk egy olyan társasjátékot, amit a szakemberek segítségére lehet egy-egy fiatalokkal foglalkozó programon.
   
  Vendégelőadó: Győri Zoltán, a Mit Játsszunk? társasjátékos vlog motiváló előadója. 
   
   
   
  A részvétel mindenki számára INGYENES, de regisztrációhoz kötött.
  Jelentkezési határidő: 2024. március 19.
   
  A workshop ingyenes lehetőségét az Európai Unió támogatása biztosítja.
   
   

   

   

  2024. április 16. 17.00-09.00 

  Adminisztratív teendők - szabályszerű működés
   
   
  Szeretnél eligazodni a sok szabály és teendő között, miközben a határidők már az ajtódon kopogtatnak? Szeretnél éjszaka nyugodtan aludni, tudván, hogy rendben van civil szervezeted előző évének adminisztrációja? Kevés időd van az adminisztrációra és mindig elmarad valami?
   
   
   
  A tavaszi időszakban egymást követik a civil szervezetek számára fontos határidők és adminisztrációs kötelezettségek, amiknek eleget kell tenni a szabályos működéshez. Az éves beszámoló és a közhasznúsági melléklet május 31-ig való elkészítése mellett a 2023-as NEA elszámolások is hamarosan esedékesek lesznek.
   
  Habár az adminisztráció általában a nemszeretem feladatok közé tartozik, érdemes vele foglalkozni, hogy kevesebb váratlan helyzet várjon civil szervezetedre. Ha előre felkészülsz és tisztába kerülsz az információkkal, hibák nélkül és hatékonyabban fogod a papírmunkát elvégezni, időt spórolsz és a könyvelővel is egyszerűbben tudjátok lezárni az évet.
  A 2024-es évben új jogszabályi változások léptek életbe, melyek hatással vannak a nonprofit szektor működésére. Ha nem tudod, hogy mik ezek, és mennyiben érintenek téged, érdemes részt venni workshopunkon, ahol közvetlenül a szakértőtől kérdezhetsz.
   
  A műhelymunka során
  • megismered az éves beszámoló felépítését és a leggyakoribb hibalehetőségeket
  • megtudod, mire kell figyelned a dokumentumokban és a könyvelővel való együttműködés során
  • átlátod az 1+1%-os felajánlások és a KSH statisztikák rendszerét
  • felkészülsz az aktuális NEA pályázatok szabályos elszámolására.
   
  Meghívott vendégünk: Szabóné Vígh Erika, tanácsadó (Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány), a workshopot vezeti: Balogh Edit, civilfejlesztő.
   
   
  Részvételi díj: 4.100 Ft/fő,
  KORALL KLUBTAGOKNAK INGYENES.
   
  Jelentkezési határidő: 2024. április 10.
   
   
   
   

   


   

  ONLINE KÉPZÉSEK

   

  • 8 órás, tanúsítványt adó jelenléti képzés
  • A képzésről szóló tanúsítványhoz 90%-os online jelenlét és az önértékelő lap kitöltése szükséges
  • A programot Zoom felületen tartjuk meg, a bejelentkezési linket a részvételi díj befizetése után küldjük el a képzés előtti napokban
  • A képzést minimum 8 fő jelentkezése esetén indítjuk
  • Videófelvétel nem készül, a képzés később nem visszanézhető, mivel a képzésről igazolást csak online jelenlétről van lehetőségünk kiadni

   

  2024. február 20-21. 

  Pályázatírási praktikum képzés,
  kitekintéssel a nemzetközi partnerségben megvalósuló projektekre

   

   

  Gondolkoztál már pályázati lehetőségeken, nemzetközi együttműködésben megvalósuló projekteken? Itt az idő, hogy fejleszd a készségeidet! Az alábbi képzés gyakorlati ismeretekkel és hasznos módszertani útmutatókkal lát el, amelyek azonnal alkalmazhatók. Legyél te is sikeres a pályázatok megírásában!
   
  8 órás, tanúsítványt adó online képzés, hogy képessé válj elképzeléseid megvalósítására és a szükséges pályázati forrás megteremtésére határontúli szervezetekkel, európai országokkal, sőt kontinensen átnyúló kapcsolatokkal. 
   
  Miért válassz minket?
   
  ► Rövid, intenzív képzés
  ► Gyakorlati tanácsok, alkalmazható sablonok
  ► Nemzetközi pályázatok sajátosságai
  ► Pályázatírás folyamata és kulcsfontosságú szempontok
  ► Saját pályázat elkészítése lépésről lépésre
   
   
  Képzés időpontja: 2024. február 20. és 21., naponta 14.00-18.00 között
   
  A képzésről szóló tanúsítványhoz 90%-os online jelenlét és az önértékelő lap kitöltése szükséges.
   
   
   
  Képzési díjak: 12.000 Ft/fő.
  Korall Támogatói Klubtagoknak ingyenes.
   
   
  Jelentkezési határidő meghosszabbítva: 2024. február 11.
   

   

   


   

  VIDEÓCSOMAG

   

  • Csomagonként három, témakörében összefüggő videó a Korall klub korábbi, sikeres workshop felvételeiből összeállítva
  • A videókat 2024. december 31-ig bármennyiszer újranézheted
  • Letölthető kérdéscsomaggal segítjük a tartalom feldolgozását
  • Saját tempódban tanulhatsz és párhuzamosan alkalmazhatod az ismeretek a szervezetedben
  • A hozzáféréshez szükséges linket a megrendelés és az összeg beérkezése után e-mailben küldjük el

   

  A hatékony szervezeti kommunikáció megalapozása

  A civil szervezetek sokat dolgoznak céljaik megvalósításán. Nagyon fontos, hogy munkájuk eredményei ne csak megszülessenek, hanem látszódjanak is! A láthatóság egyrészt nagyobb közönséget jelent, másrészt a munkatársak produktivitását is növeli, hiszen több lesz a pozitív visszajelzés.

  Sok civil szervezet nehézsége, hogy kommunikációs szakemberre nincs pénz, ezért inkább esetlegesen adnak hírt magukról, a szolgáltatásaikról, az eredményeikről a közösségi médiában. Az alkalmazott felületek sajátságait nem ismerik igazán, ezért nem is tudják kihasználni azokat. Pedig tudjuk, hogy a jó hírnév, az elért célcsoport, a figyelemfelkeltő hírek sok pozitív hozadékkal járnak a szervezetnek. Ehhez ad most olyan megoldásokat a videócsomag, amelyet bárki könnyedén kipróbálhat, nem kell, hogy profi kommunikációs szakember legyen.

  Az első videó segít a hatékonyabb szervezeti kommunikáció tervezésében és megvalósításában, míg a második videóban segítünk megtalálni és kiismerni a szervezeted számára alkalmas közösségi média felületeket. Megtudhatod, mikor, miért és hogyan érdemes az online közösségi felületeken szerepelni, és így a saját tevékenységedre szabhatod a jelenlétet és az aktivitást. A harmadik videóban azt vizsgáljuk, hogyan befolyásolja a „személyes éned” a szervezetedet. Támpontot ad annak végiggondolásához, hogy kommunikációs szempontból milyen hatása van a személyes márka a tevékenységre.

  Az előadók között szerepel: Szőke Katalin (kommunikációs szakértő, Budapesti Metropolitan Egyetem), Tolvaj Krisztina (Simpact Nonprofit Kft), Szabó Ditte és Istenes Nikolett (Telekom Hello Biznisz szakértő), Zsiday Krisztina (kommunikációs és ifjúsági szakértő, tanácsadó).

  A videócsomag ára: 7.000 Ft

   

  MEGRENDELÉS 

   

   

   

   

   

   

   

  CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

   

   CSATLAKOZOM 

   

  Fontos számunkra, hogy a Facebook csoportban olyan viselkedést alakítsunk ki, amely mindenki számára biztonságos és inspiratív tanulási közeget hozzon létre. Kérjük ezért, hogy belépés előtt olvasd el és fogadd el az etikai szabályzat iránymutatásait!

  ETIKAI SZABÁLYZAT