Facebook

Talentum

Jógyakorlatok

  A jógyakorlatok jelszóval védett tartalmat takarnak, ahová a regisztrált klubtagok kapnak belépési lehetőséget. Ha inspirálódni akarsz, ötleteket szeretnél kapni, akkor a jógyakorlatok menüpontban böngészhetsz, ahol bevált programokat, közösségi tevékenységeket mutatunk be. A kereső segít válogatni a változatos tartalmakban. Innen  bármelyik témakör elérhető, az almenüpontokban a területhez kapcsolódó jógyakorlatok kereshetők.

  A Gyulafehérvári Caritas az önkéntes program keretében indította a Young Caritas mozgalmat, melynek víziója: divatba hozni a szolidaritást. A mozgalom keretében lehetőséget teremtenek, hogy az érdeklődők kapcsolatba léphessenek az önkéntességgel és másoknak segítve megszerezhessék első önkéntes tapasztalatukat.

   

  A pékség a Caritas Szabadka valamint a szabadkai és környékbeli lakosok több kihívására ad választ. Egy egyházközeli, barátságos, kulturált hely hiánya ahol lehetőség van a találkozásokra, beszélgetésekre, barátkozásokra és kulturális élményekre (könyvbemutató, festmény tárlat stb.) ami egész nap nyitva van és megközelíthető kerekesszékkel is. Szabadkán, Vajdaságban, Szerbiában nagyon kevés szociális vállalkozás van, így ez a fajta gondolkodásmód és cselekvés már önmagában is innovatív. Reméljük, hogy bátorságot adunk másoknak is hasonló tettekre.

  A KIFE által működtetett senior foglalkozás célja a seniorok fizikai, lelki és mentális egészségének megőrzését elősegítő képzési, fejlesztési, kulturális és szabadidős programok megvalósítása. A tapasztalatok szerint évente 12 másfél órás foglalkozás szükséges ahhoz, hogy az idős személy fizikai és mentális állapotán javulás, de legalábbis romlás ne legyen észlelhető. Erre készíti fel a KIFE a foglalkozás vezetőket.

  A közösségi média felületen létrehozott csoport a kisváros és vonzáskörzetében élőket segíti, együttműködésre, egymás támogatására serkenti, valamint karitatív, település- és közösségfejlesztő, környezetrendező jellegű összefogásoknak ad teret. A csoportban lehet kérni és felajánlani segítséget, adományt magánszemélyeknek, cégeknek, intézményeknek, szervezeteknek, egyházi felekezeteknek.

  Akkor ajánljuk a jógyakorlatot, ha szeretnéd az online felületeket kihasználni a közösség építésére, fenntarthatósági kérdésekre.

  Szép példát láthatunk Szegváron a civil összefogás újjáélesztésére, erősítésére, az erőforrás koordinációra, a függetlenség megőrzésére, települési példamutatásra. A helyi közösség tagjai képesek önállóságuk (szuverenitásuk) egy részéről lemondani a közösség érdekében.

  Akkor ajánljuk a jógyakorlatot, ha szeretnéd a településed közösségét erősíteni, újjáéleszteni.